piątek, 19 maja 2017

Kokosowa granola z ananasem


Na blogu można znaleźć już kilka przepisów na domową granolę.
Myślę, że śmiało można postawić je na śniadaniowym podium
razem z wszelkiego rodzaju pankejkami.
Tym razem postawiłam na dodatek kokosowy.
Wykonanie takiej granoli zajmuje nie więcej niż 40 minut pracy,
a efekt zachwyca każdego poranka.
Wystarczy wsypać ją do miski, zalać mlekiem lub połączyć z jogurtem,
dodać ulubione owoce i pyszne śniadanie gotowe!
Idealna dla zabieganych i zapracowanych osób.
Świetnie sprawdzi się nie tylko jako śniadanie,
ale także jako dodatek do lodów lub deserów.
Zabierajcie się za jej wykonanie, satysfakcja gwarantowana :)



Składniki:

szklanka płatków owsianych
pół szklanki płatków jaglanych
pół szklanki syropu klonowego
3 szklanki wiórków kokosowych
40 g kandyzowanego ananasa


Wykonanie:

Płatki owsiane, jaglane, wiórki kokosowe i ananasa wymieszać.
Połączyć z syropem klonowym i rozłożyć równo na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w 170 stopniach przez 30 minut.

Gotową granolę ostudzić i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.





13 komentarzy:

  1. Bardzo lubię domową granolę :) Super :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zdecydowanie coś dla nas :D

    Zapraszamy do nas na smaczny i prosty KONKURS :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Domowa granola jest the best! Super letnie smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. domowa najlepsza :D :D :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Domowa granola nie ma sobie równych :) pyszności na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wszystko, co kokosowe biorę w ciemno. A już w połączeniu z ananasem tym bardziej. Mniam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tak, ostatnio mam manie na wszystko co kokosowe ^_^

      Usuń
  7. Wspaniały pomysł dorotko ja daje dużo bakali jeszcze pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bakalie idealnie pasują do granoli, jednak w tym przypadku nie chciałam przyćmić smaku kokosu ^_^

      Usuń
  8. Świetne te Twoje pomysły, a do tego piękne zdjęcia, która sprawiają, że ślinka cieknie!

    OdpowiedzUsuń