niedziela, 6 listopada 2016

Domowa granola orzechowa


Kiedy w naszym menu nie mogą już gościć świeże owoce jagodowe,
a mgliste poranki nie zachęcają do wstawania z łóżka,
nie znaczy to, że nie możemy delektować się pysznym śniadaniem.
Jesień ma nam wiele do zaoferowania.
Kolejna odsłona domowej granolli.
Chrupiąca, mocno orzechowa, idealna na śniadanie.
Spróbujcie :)



Składniki:

1 1/3 szklanki płatków owsianych
pół szklanki orzechów ziemnych
pół szklanki orzechów włoskich
1/4 szklanki orzechów laskowych
łyżka siemienia lnianego
łyżka miodu
3 łyżki masła orzechowego


Wykonanie:

Orzechy drobno posiekać.
Połączyć je z płatkami owsianymi i siemieniem lnianym.
Dodać miód, masło orzechowe
i wszystko razem dokładnie wymieszać.
Gotową mieszankę wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia.
Piec 20 minut w 190 stopniach, często mieszając (orzechy laskowe szybko się przypiekają).





15 komentarzy:

  1. Uwielbiamy tak sobie od rana pochrupać :D Zdecydowanie warto wstać rano na takie pyszne śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam domową granolę :) Wrzucamy co chcemy, podpiekamy i mamy naprawdę pyszny, słodki i jaki zdrowy dodatek do śniadań !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie, dzięki temu, że jest taka prosta i szybka można pokochać ją jeszcze bardziej ^_^

      Usuń
  3. Pyszna. Uwielbiam domowe granole :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja muszę się w końcu wziąć i taką zrobić, kiedyś jadłam u znajomej była pycha

    OdpowiedzUsuń
  5. Domowa granola najlepsza! Szczególnie taka :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo smacznie wygląda.Lubię takie jedzonko, doceniam jego wartości. Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Z chęcią bym ja zjadła z jogurtem:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Robiłam raz domową granolę,wiele lat temu, ale jakoś mi wtedy nie podpasowała. Chyba powinnam znowu spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  9. Domowa wersja granoli najlepsza, a z orzechami to już na pewno :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Dla takiego śniadania warto wstać rano z łóżka!

    OdpowiedzUsuń
  11. Uwielbiam takie śniadania. A domowej granoli jeszcze nie robiłam, więc chętnie wypróbuję przepis :)

    OdpowiedzUsuń