piątek, 18 listopada 2016

Ciasteczka orzechowe (bezglutenowe)


Chrupiące z wierzchu, mięciutkie w środku.
Pyszne ciasteczka orzechowe,
TYLKO Z 3 SKŁADNIKÓW!
Zdecydowanie dla wielbicieli fistaszków.
Nie zawierają cukru, mąki ani jajek, także z powodzeniem,
może sięgnąć po nie każdy, kto tylko ma na nie ochotę.
Ciasteczka są proste i szybkie,
na pewno nikomu nie sprawią problemu przy przygotowaniu :)



Składniki:

2 średnie banany (300 g)
3 łyżki masła orzechowego
200 g zmielonych orzeszków ziemnych


Wykonanie:

Rozgniecione banany połączyć z masłem orzechowym.
Dodać zmielone orzechy i dokładnie wymieszać.
Masę schłodzić w lodówce przez 30 minut.
Po schłodzeniu z masy formować kulki, trochę większe od wielkości orzecha włoskiego.
Kulki układać na papierze do pieczenia i delikatnie spłaszczyć dłonią.
Piec w 180 stopniach przez 20 minut.
Przechowywać w zamkniętym pojemniku.


13 komentarzy:

  1. Rewelacyjne te ciasteczka:-) proste i do tego Fit :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Uwielbiam w szybki i prosty sposób wyczarować coś pysznego ^_^

      Usuń
  2. Zdecydowanie świetny przepis! Pewnie niedługo je sobie zrobię, tylko muszę uzupełnić orzechowy zapas :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wow, pomysł wspaniały! Idealny dla takiego miłośnika masła orzechowego, jak ja :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam takie połączenie w owsiance, więc pewnie ciasteczka też przypadłyby mi do gustu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Owsianka z masłem orzechowym to jest to! :))

      Usuń
  5. jak z orzechami to dla mnie- uwielbiam:)

    OdpowiedzUsuń
  6. My byśmy do masy jeszcze dodały cynamonu <3 Nasza siostra robiła kiedyś takie ciastka ale dodała 4 składnik czyli kakao :D

    OdpowiedzUsuń