czwartek, 12 marca 2015

Placuszki gryczane



Zdrowe i smaczne śniadanie? Proszę bardzo.
Kasza gryczana jest świetnym źródłem białka, zawiera mnóstwo witamin i błonnika, a także nie zawiera glutenu.
Na słodko, z owocami... Takie śniadanie to energia na cały dzień!
Skusicie się? :)

Składniki:
Ciasto:
2 jajka
2 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżeczki stewii
łyżka oleju
110 g mąki gryczanej
łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:

Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia.
W osobnej misce zmiksować jajka z cukrem, dodać jogurt, olej i wymieszać.
Suche składniki połączyć z mokrymi i wymieszać by nie było grudek.
Na patelni z teflonem rozłożyć ciasto w niewielkich odstępach i smażyć.
Gotowe placuszki podawać z jogurtem i orzechami lub owocami.

7 komentarzy:

  1. Wygląda pysznie. Jeszcze zaangażowałaś w to maliny !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dobrze skomponowały się z placuszkami ^_^

      Usuń
  2. Kasza gryczana naszą miłością! Pochłaniałybyśmy te placuszki aż uszy by się nam trzęsły :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak pysznie wyglądają! :D

    OdpowiedzUsuń