piątek, 6 lutego 2015

Andrutowe serduszka z galaretką


Zapewne każdy z Was zna, czekoladowe wafle pischinger. 
Popularny deser z andrutami i kakaową masą to smak dzieciństwa.
Dziś zamieniłam mleczną masę na galaretkę, a z racji iż zbliżają się walentynki, nadałam im kształt słodkich serduszek. Proste, szybkie i słodkie :)




Składniki:

4 andruty (23x30cm)
250 g masła lub margaryny
7 łyżek cukru
7 łyżek śmietany 12 %
galaretka truskawkowa

Wykonanie:

Masło roztopić z cukrem. Dodać śmietanę, następnie galaretkę i dokładnie wymieszać. Ostudzić.
Gdy masa stężeje przełożyć nią andruty. Całość obłożyć czymś cięższym i schłodzić w lodówce.




5 komentarzy:

  1. Jakie śliczne i urocze :D Jeszcze polać je gorzką czekoladą i byłybyśmy wniebowzięte :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Urocze te serduszka, bardzo fajny pomysł dla dzieci - chyba wszystkie kochają galaretkę i wafelki:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajny pomysł na walentynkowy deser;-)

    OdpowiedzUsuń