piątek, 30 stycznia 2015

Szybkie pączki



Im bliżej tłustego czwartku, tym więcej pączków, 

faworków i innych typowych dla tego święta przysmaków, roi się na stronach internetowych.
Przepis na dzisiejsze pączki, można znaleźć na wielu kulinarnych blogach co nie dziwi, 
gdyż swoją prostotą i smakiem zyskują sobie co raz większe grono fanów. 
Są mięciutkie, puszyste i nie trzeba dodawać cukru. Można się od nich uzależnić :)
Polecam!


Składniki:

Ciasto:

250 g serka homogenizowanego waniliowego
2 jajka
szklanka mąki
łyżeczka proszku do pieczenia

Dodatkowo:

olej
łyżeczka cynamonu
pół szklanki drobnego cukru

Wykonanie:

W misce rozmieszać serek, dodać roztrzepane jajka, mąkę i proszek. 
Wszystko razem wymieszać na gładką masę. 
W garnku podgrzać olej. 
Kłaść pączki na gorący tłuszcz, (ja użyłam do tego łyżki do lodów) smażyć z każdej strony na złoty kolor.
Cynamon wymieszać z cukrem. 
Gotowe pączki obtoczyć w cukrowo-cynamonowej posypce.



13 komentarzy:

  1. Jak szybkie, to zapisuję przepis :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zachęcam do wykonania :) Są naprawdę dobre :)

      Usuń
  2. Ta cukrowo-cynamonowa posypka jest świetna :D Pączki dzięki niej wyglądają inaczej, tak nietypowo :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie pączucie. Nigdy nie robiłam z posypką cukrowo-cynamonową, ale musi byc pyszna. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koniecznie musisz spróbować :)
      Pozdrawiam :)

      Usuń
  4. Takich nie próbowałam jeszcze:) zgadzam z resztą dziewczyn, posypka jest genialna!

    OdpowiedzUsuń
  5. Jaki prościutki przepis i ta posypka rzeczywiście super :)

    OdpowiedzUsuń
  6. A ta cynamonowa "skorupka"....<3 Biorę od razu!

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszności, nie próbowała, ale z cynamonem moje smaki jak nic :))

    OdpowiedzUsuń
  8. Im szybsze tym lepsze bo... szybciej można jeść :)

    OdpowiedzUsuń