środa, 17 września 2014

Jogurtowe lody bananowo-jagodowe



Pogoda nam dopisuje. Za oknami znów zagościło słońce. 

Dla przypomnienia letnich chwil, proponuję szybkie lody jogurtowe.
Można dodać swoje ulubione owoce i dodatki, eksperymentując ze smakiem mrożonego jogurtu :)


Składniki: 

400 g jogurtu greckiego
2-4 łyżki cukru pudru
banan
kilka jagód



Wykonanie:

Zimny jogurt zmiksować z cukrem. 
Dodać rozdrobnionego banana i jagody, zmiksować.
Masę przełożyć do pojemnika i włożyć do zamrażalnika na około 3 godziny.
Łyżkę do lodów moczyć w wodzie i formować kulki.



3 komentarze:

  1. Wspaniały pomysł, a jakie piękne zdjęcia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Aż wstyd się przyznać, ale nigdy domowych lodów nie robiła, a to takie proste :)

    OdpowiedzUsuń